Cfare Eshte Bitcoin – Si te Perfitoni * Fakte Interesante

Cfare Eshte Bitcoin - Si te Perfitoni * Fakte Interesante thumbnail

Jeff Brown The Near Future Report

Bitcoin eshte nje monedhe dixhitale qe u krijua ne janar te 2009.
Ajo ndjek idete e paraqitura nga misteriozi Satoshi Nakamoto.
Identiteti i personit ose personave qe krijuan teknologjine eshte ende nje mister.
Bitcoin ofron tarifa me te uleta te transaksioneve sesa mekanizmat tradicionale te pagesave ne internet dhe, ndryshe nga monedhat e leshuara nga qeveria, ajo operohet nga nje autoritet i decentralizuar.

Meqe Bitcoin eshte nje lloj kriptomonedhe. Kjo do te thote se nuk ka bitcoin fizik, por vetem bilance te mbajtura ne nje liber publik qe te gjithe kane qasje transparente.
Te gjitha transaksionet qe behen me bitcoin verifikohen nga nje fuqi e madhe kopjuterike.
Bitcoins nuk leshohen ose mbeshteten nga ndonje banke apo qeveri, dhe bitcoin ne vetvete nuk ka ndonje vlere.
Bitcoin eshte bere shume i njohur vitet e fundit dhe ka shkaktuar lancimin e qindra kriptomonedhave te tjera, te referuara kolektivisht si altcoins. Bitcoin zakonisht njihet me shkurtimin “BTC”.

Subscribe – @Fakte Interesante
Instagram – /
Facebook – v